Groningen til fods

10/6/2017 Sightseeing i Groningen

Let skyet men perfekt vejr til at gå rundt i Groningen og opleve den første gamle kanalby.

Den slags dage er som de nu er. Man skal se butikker, spise på café, på museum og gå en pokkers masse kilometer. Vi valgte at gå, da havnen ligger midt i byen, og man bare lige drejer om hjørnet for at komme til det interessante. Kunstmuseet var et must, og også et besøg værd. Ikke kæmpestort, så det kunne ses inden det blev alt for meget. Spændende udstilling af Maarten Baas.

Der er mange bilister, der mener der er for mange cykler i København og at de cykler ukultiveret. Men her er der bare mange flere cykler, og de cykler overalt. Mellem biler, mellem fodgængere og på kryds og tværs mellem hinanden.

Lørdag er markedsdag…

Masser af kunst i byen. Nogle unge arkitektstuderende lavede et projekt omkring andre boformer (mindre plads). Blandt 12 ting skulle man vælge 6 ting man VILLE have mulighed for hjemme. Pasning af børn og gamle røg ud, bad og toilet blev. Og med en enkelt undtagelse havde alle også valgt at have muligheden for sex der hjemme…

Efter mange indtryk, en frokost på fortovscafe. Alle de rigtige ting var i det bestilte mad, men en særdeles kedelig oplevelse. Thilde – i Holland er der store kokkemuligheder.

Vi gik, vi gik og gik og benene blev kortere og kortere….

Ænderne blev også trætte af at svømme. En andefamilie ‘bor’ på havnefogedens båd. Han må vaske flere gange dagligt, for de skider gerne på egen platorm.