Cliffs of Moher

10/7/2017 Sightseeing i vest – Irland

En morgen, hvor der blev sovet længe – omkring 8. Thilde trængte også til en ordentlig nats søvn efter den lange tur til Irland. Den havde startet kl ca. 5 i går. Til lufthavnen. Flyve til Oslo fra morgenstunden, tilbringe hele dagen i Oslo lufthavn for at ende i Irland kl. 21:15. Og så den lange køretur til båden – fremme ved midnat…

Vi skulle en smut til Cliffs of Moher. Et par hundrede kilometer i fugleflugt – den Irske ø er jo ikke stor. Gråvejr var vejrudsigten, og denne gang holdt de løftet. Cliffs of Moher er en af Irlands store turistattraktioner. Parkering koster 6 euro pr. person… Men flot er den!

De 200 km. i fugleflugt gav en forventet køretid 2-3 timer, men det endte med 5 timer!!!! Dette er eksempler på vejene hertil – hurtigste rute udvalgt af Google Maps. Intet der kan sammenlignes med bare en almindelig dansk landevej. Det nederste er dog et af det mest ekstreme, men at holde 40-50 km. i timen er godt og kræver relativt aggressiv kørsel. Rund om et hjørne stod pludselig 15 køer på vejen. Den ene maste stille og roligt venstre sidespejl ind mod ruden – dog uden noget blev ødelagt. Og så er der det med at køre i den gale side.

Der er en KÆMPE eksportmulighed for Jylland her ovre – motorveje i tyndt befolkede områder. I Jylland har man været (lidt for) gode til det…

Irland hænger simpelthen ikke sammen rent infrastrukturmæssigt. De har været gennem samme tur som Grækenland er igennem lige nu, men slap fri af IMF-kontrol i 2015. Det skønnes at ca. 15% af husene står tomme, og mange mennesker er i bundløs gæld pga. den kraftige recession i forbindelse med finanskrisen. Økonomien er dog på vej op igen.

Jeg håber ikke Danmark håndterer kirkelukningerne på samme måde som i Irland.

Gamle borge står også længe, men som de nu er

Overnatning på B&B. Dem er der mange af i området.