Fort Augustus, overligger

11/08/2017 Fort Augustus

Hele natten har båden hoppet rundt i ekstreme vindstød. Vejrmeldingen lover stadig blæsevejr og småregn. Vi bliver, og hygger os på dette turiststed. Den urolige nat har også efterladt skipper med hovedpine. Først på formiddagen gik de gamle en tur i byen mens de unge ligesom får opstartet dagen. Det går der lang tid med, men de kom da også af sted senere. Her posering foran ‘Nessie’

og mindst en kanin så de også

Imens kunne skipper forsøge at jage hovedpinen på flugt med en lur i cockpittet. Skipperkonen foretog sig et eller andet vigtigt nedenunder. Under døsen høres en meget kraftig motorbåd nærme sig. Troede egentlig det var en af turbådene, der futter frem og tilbage. Men pludselig fór Mette op af salonen med en fart, der ikke er set de seneste 20 år, og mens hun var ved at lyne cockpitteltet op, lød et kæmpe brag, og hele båden rystede. Hovedpine pludselig en bagatel! En stor motorbåd havde ramt ved siden af de ca. 80 meter langskibsponton der var ledig foran os, og hamrede ind i vores stævn. Meget kaos og igen overraskede Mette… Hun brugte megen hurtig engelsk råberi iblandet mange F*- og I*-ord. Har aldrig hørt hende tiltale fremmede mænd på den måde før, men det kan åbenbart også lade sig gøre. Men en idiot var skipper også. 2 amatører med om bord og så bliver han nedenunder i stedet for at gå op på flybridge, så han selv kunne orientere sig under tillægningen. Han bankede ind i Tack med hækken omkring vanterne. Hækken ramte så et øjeblik senere stævnplatformen med stor kraft i bagbords side, mens påhængsmotoren fra gummibåden tog turen gennem søgelænderet. Her har de fået styr på skrumlet.

Heldigvis slap vi heldigt. Det store træk i boltene på bagbords side af stævnplatformen gav lidt slør i beslaget, men ellers ingen synlige skader. Retfærdigvis fik hans påhængsmotor nogle tæsk. Han får problemer med styring og at give gas.

Nu er det man har lyst til at finde det dyreste bådværft på kontinentet og sende ham en kæmperegning, men vi skal være klar til at forlade Inverness mandag morgen. Efter udveksling af forsikringspapirer gik jeg selv i gang med besigtigelse af skader og senere udbedring. Der var heldigvis ikke stress i glasfiber, bolte skiftet og efterspændt, så hun kommer hjem uden yderligere reparation. Skal lige har mulighed for at sidde foran hende med en øl og vurdere om prædikestol eller platform er blevet skæv.

Aftensmad i Boathouse. Vi spiste ikke udendørs, men billedet er taget fra deres udendørs facilitet.

Sluserne i Fort Augustus i baggrunden.