Vi tog bussen til Fredericia

27/5/2017 Røsnæs -> Fredericia

Vejret i dag lød på solskin, vind omkring 6 m/s, men fra syd… Den oprindelige plan med Storebælt ville betyde kryds hele dagen, sikkert modstrøm OG kryds igen i morgen i sydvestlige vinde mod Kiel. Ikke ferie! Derfor blev planen ændret og lagt indenom Fyn, hvor vi kunne sejle til Fredericia på halvvind, og igen i morgen på halvvind sydøst over. Vinden ville først blive perfekt omkring kl. 12. så vi cyklede en formiddagstur til Røsnæs fyr.

Der er et yndigt land…. Kig ned mod fyret

Og kig mod fyret udefra

Turen til Fredericia var en bustur! Ud af havnen. Sejlene op og derudaf på halvvind i 6-7 m/s for selvstyrer. Nord for Fyn faldt vinden betragteligt. Op med Code-0, og så var vi igen på march-fart. Nedenstående er typisk Code-0 sejlads

Vi fik en times motorsejlads undervejs i 0-2 m/s, men så kom vinden igen inden Lillebælt.

Sen aftensmad i Fredericia Lystbådehavn

I morgen går turen sydover – sandsynligvis til Sønderborg.

Jan