Norderney i blæst

6/6/-7/6/2017 Norderney.

Vi ligger stadig på Norderney pga. et gedigent blæsevejr. Natten til 7/6 var hoppende. Relativt store dønninger i havnen, over 20 m/s på tværs af båden. Man sidder i sin båd og tænker ‘Gad vide om det hele holder?’, men selvfølgelig gør det det. Fortøjninger hugger, gummikødben er trukket til ukendelighed, båden krænger hele tiden 10 grader. Men ingen fare. I hvert tilfælde hvis alt er surret, så vinden ikke kan få fat. 4 både længere nede af broen fik en båd sin genua ‘afviklet’ i løbet af et par minutter. Den havde endeløs indrullerline, der ikke var ordentlig sikret. Først delvis udrulning. Derefter i løbet af et minut rene laser, som vi 5-6 mand kæmpede med at få ned, så vi kunne få nattero. Os der et på havnen går rundt og kontrollerer nabobådene. Surrer lidt, strammer et hækstag osv.

Det er også en kaninø. Denne ø importerer helt sikkert alle frilandsgrønsager, for en tur mod byen jager mindst 50 kaniner op. Et salatbed ville blive raseret på en nat.

Der er kaninhuller overalt – også i græsplænerne i privathaver.

Og de efterlader også fordøjet græs i massevis. Alle pletterne er lorte…

Foruden blæst er der også regn. 7/6 blev en arbejdsdag, hvor vi begge arbejdede via mobilt netværk. Korte gåture efter fornødenheder er i stærk blæst og regn. Der er ‘grønt efterår’. Grønne blade overalt.

Der har også været tid til at kigge på tekniske udfordringer. Lidt varme var nødvendig mens vi sad og arbejdede. Fyret i gang, men det gav ikke specielt meget varme. Efter 1/2 time var der til gengæld enormt varmt i kistebænken og i bænkene i salonen. Et spændebånd var hoppet af.

Desuden har vi problemer med plotteren. Der er brugt en del tid på at sikre en aftale med et Raymarinecenter tæt på Amsterdam. Enten skal den fikses eller også skal der en ny til. Der er stadig garanti.

Alt vel om bord, men lige nu er det mere efterårstur end sommertur 🙂