Endnu en flodby

03/07/2017 Dartmouth -> Salcombe

Efter den sidste gode erfaring med flodbyen Dartmouth, skulle der prøves en ny flodby. Mette var mest stemt for en kort sejlads, da der stadig er lidt problemer med vind/bølger, så Salcombe er et naturligt valg. 17 mil. Og der er stadig 1½ meter bølger der ude, og vinden er stadig ret imod… Afgang kl. 08:00, så vi kunne udnytte det sidste af medstrømmen. Typisk gråt engelsk vejr, som også var forvarslet hele dagen. Det skulle heldigvis vise sig meteorologerne var for pessimistiske.

Salcombe er mere landlig end Dartmouth, smuk natur og ingen havn med direkte landgang. Alle ligger på bøjer, og alle er temmelig mange – flere hundrede. Desuden er der relativt meget vandareal lige omkring byen, og her prioriteres kapsejlads højt. Joller fløj ud og ind imellem de ankrede både. Det var som at sidde midt på motorvejen. Ind imellem var der kun en meter mellem os og en jolle for spiler, der sejlede mindst 10 knob. Men generelt havde de godt styr på det og vi bemærkede ingen påsejlinger. Vi nød den sene morgenmad med masser af underholdning. I hver start deltog 60 både, og vi overværede mindst 3. Havneindløbet lukkes i et kvarter ved hver start.

Alt er muligt! de fleste havde masten opad og fangede vinden med spileren, men mindst 1 vendte masten lodret ned og fangede strømmen med spileren…

De fleste har forsejlet rullet ind og flyvesejlene under dæk når de ligger for bøje, men andre prøver lige med flyvesejl mens de stadig ligger forankret

Svært at løsrive sig fra underholdningen, men byen måtte inspiceres. Enten var det puste gummibåd op eller også… Opkald på kanal 12 til Salcombe havnetaxi. Det blev det sidste. 1½ pund pr. næse og ingen pusteri.

Byen kan ikke hamle op med Dartmouth, men denne smukke udsigt, og på 3. billede  med Tack midt i billedet, er det svært at klage over.

Oplevelsen er i øvrigt, at Sydengland er smukkere vest for Isle of Wight. Østpå ligger alle havne i niveau med kysten direkte på stranden, mens de mange flodmundinger i vest er udnyttet til smukke naturhavne.

Vandet er koldt, men ikke koldt nok til at gå på (15,2 grader). Derfor blev det taxi tilbage igen efter at have indtaget en pizza.