Dasedag i Kilmore

Op da vi vågnede – klokken godt 7!!! Døgnet skal lige normaliseres inden der kan soves indtil kl. 09:00

På lang sejltur er der 3 ting skal man fikse når det er let: Vand, Diesel og vask af tøj. Her er der fin adgang til tøjvask, så et par maskiner skal vaskes. Køb af (dyre) poletter på havnekontoret gav lejlighed til at overvære en ordveksling mellem havnefogeden og en imperialistisk fransk kvinde:

Hun ville gerne ud at sejle og bad havnefogeden oplyse det bedste tidspunkt for af forlade havnen for den planlagte tur. ‘Kl. 3 om morgenen eller ca. 12 timer senere’ var svaret. Det passede absolut ikke den franske kvinde, der mente at det måtte han kunne gøre bedre. En lang diskussion på blandet fransk, irsk og engelsk… Til slut opgav havnefogeden, rullede med øjnene og udbrød et højlydt ‘Jesus!!!’. Irerne, der aldrig har haft imperialistiske drømme ved godt, at det står udenfor deres magt at ændre planeternes stilling og dermed tidevandet. Og det står heller ikke i franske kvinders magt, var havnens repræsentant tydelige holdning. Sidste kommentar fra fogeden var: ‘I kan sejle på hvilket tidspunkt I ønsker bare I betaler havneafgiften inden I forlader havnen!’

En kvinde har været på dæk :-s

Fortsat fest i havnen med irsk folkemusik og dans

og lidt opvisning fra RNLI – det lokale SOK

Mathilde kommer på et overraskelsesvisit i dag – det bliver hyggeligt.

Ellers har vi vedtaget at de næste par dage skal bruges til biltur, så billeje i Dublin for at få Mathilde til Kilmore, og så ud at se det sydvestlige af Irland. Det blev til bustur til Dublin og biltur tilbage – i alt 7,5 time – ikke lige den slapper, der var brug for…