Belfast centrum

20/7/2017 Bangor -> Abercorn basin

Bangor er en kæmpe moderne marina. Velsmurt maskineri, bemanding 24/7, rolig og HELT UDEN ATMOSFÆRE. Nu har vi eget toilet i båden, men hvis man skal slå en streg midt på natten må man indstille sig på det tager et kvarter, hvis man skal benytte havnetoilettet – så langt er der at gå fra den yderste plads, hvor vi blev placeret… 18 km til Belfast centrum, så togtur begge veje. Desuden koster en overnatning 37 pund inkl. el.

Denne havn havde nok været vores valg for hele Belfastbesøget, hvis vi ikke havde mødt et svensk par på Isle of Man. De fortalte om Abercorn. 17 pund pr. overnatning inkl. alt, selv vask og tørretumbler (koster normalt 7-10 pund pr. maskine). 700 m til centrum. Perfekt!

Inden vi forlader Bangor skal vi have skiftet tilbage til britisk gæsteflag. Men små samfund som Isle of Man må til stadighed kæmpe for selvstændighed og for at blive set. Det gælder åbenbart også mht. gæsteflag. Ned ville det ikke! Det havde blafret sig fast i begge låseringe fra sallingshornet. Et forsøg på at flå det ned, rykkede kun det nederste øje ud af flaget, så skipperkonen måtte i masten!

Lidt kryds ind mod centrum, så vi lige kan få tørret sejlene inden vi skal ligge stille nogle dage.

Her ligger vi så. Tack foran Titanic-museet. (Håber ikke skæbnen smitter :-))

Der ligger en fastligger i havnen, der åbenbart ikke er til foldecykel. Dette er en 125 ccm scooter med egen specialkonstrueret bøjle til opbevaring på hækken.

Der er også kort til frisøren. Og der er ingen andre i venteværelset.

Vores gangbro til centrum

Og i Belfast har man også præsteret at bygge et skævt tårn (Albert’s Clock). Underligt at profilere sig på skæve tårne…

Besøg på Belfasts ældste pub – lidt god mad og en Guinness. Så fik vi rundet den dag af med manér.