Perdika til Poros 17-19 juli 2021

Man skal aldrig sætte vækkeur på ferie, med mindre der er en meget god grund! I Middelhavet i sommertiden er der i den grad varmt, og temperaturen i båden aftager relativt sent på aftenen. Derfor ingen vækkeur om morgenen – det klarer solen! Vi sov trygt indtil en insisterende stemme vedblev ‘Captain on Lady in Blue – Captain on Lady in Blue’. En venlig græker gjorde opmærksom på vi havde et problem med vores fortøjning. Hækken på båden var gledet ind mod betonmolen og stod nu kun beskyttet af en stor rund fender som placeres hvor afstanden mellem båd og mole er mindst. Ingen skader, men fenderen er der alene som beskyttelse mod skader – ikke som en del af fortøjningen. Vores anker holdt os altså ikke væk fra molen længere. Så i løbet af 5 minutter var vi klar til afgang!
Vi har efterfølgende overvejet årsagen flere gange og kommet frem til at vi må have haft for meget kæde ude, der ikke har været strammet godt nok op ved tillægningen.

Turen gik mod Poros, der er et mekka for både i hele området. Kæmpe kajområde, masser af ankrings-plads og tilmed en lille bådudstyrs-butik. Vi skulle bruge nogle stumper, så ankeret blev lagt.

Kig fra båden mod byen.
  1. aften spiste vi på White Cat. 200 meter ind i gummibåden og fortøjre til restaurantens bro
Krøllerne i baggrunden er ikke en del af frisuren, men et muligt menuemne…
Kig ind mod byen fra bordet på White Cat
Og spisning tager præcis så lang tid, at man kan nyde det smukke lys fra byen
Fordøjelse af mad skaber kropsvarme. Ned i baljen. Det sker nok 10 gange om dagen.
Både er fyldt med vedligeholdelsesopgaver. Et par pakninger til toiletterne (2 om bord) trængte i den grad til udskiftning. Denne pakning sikrer at det man har trukket ud i toilettet ikke løber tilbage igen. Gammel og ny….
På tur i Poros by. Her er ikke meget plads i gaderne!
Kig ud mod de opankrede både
Og kig over strædet mod Galatas
Her er vi tæt på toppen i Poros ø. En varm tur, der gav ‘græker-arme’, men der er vel accepteret her nede…
Så kan man jo tage en anden ‘gade’ nedad igen.