Langeoog sightseeing

4/6/2017 Overliggerdag på Langeoog

Langeoog er en af De Frisiske Øer – fællesbetegnelsen for øer i det vi betragter som vadehavet. Fra Fanø i Danmark som den nordligste til Texel i Holland som den sydligste. Langeoog ca. i midten. Vi har haft en dejlig solskinsdag på Langeoog, der har budt på 30 km cykeltur sammen med rigtig mange andre turister. Langeoog er bilfri, men 15 km lang, så når man skal ud til østspidsen for at se nogle sæler på 500 meters anstand, skal der cykles. Fin cykelsti hele vejen belagt med betonsten. Kom til at tænke på det kedelige arbejde med at lægge 160 kvadratmeter betonsten i hallen der hjemme. Her taler vi om ca. 25.000 kvadratmeter for denne sti alene…. Nordsiden af Langeoog ligner vesterhavsklitter med hvidt sand. Efter strabadserne på cyklerne måtte energidepoterne retableres, så turen gik tilbage til øens byliv.

Herefter handle lidt og retur til ‘havnen’, for den ligner ikke det vi i DK vil kalde en havn. Der skal en god sælger til at sælge ‘havne’-pladser ved lavvande…

Mudderbankerne går helt ind under nogle af bådene. Der er af gode grunde HELT roligt i havnen ved denne vandstand og ingen master rokker i blæsevejr!

På dette billede kan man se samme bro som på et af billederne fra i går. Bemærk hvordan klappen på vej ud på broen ikke ligger vandret længere.