Tack er parkeret i tidevandsland

03/06/2017 Helgoland->Langeoog

På Helgoland ligger man i Sydhavnen langskibs udenpå hinanden. Vi lå selv som 3. båd med en 4. udenpå da vi gik i seng. Vi havde advaret yderste nabo om, at vi ville af sted kl. 8 om morgenen. Da vi stod op om morgenen lå der yderligere 4 udenpå os inkl. en katamaran! Heldigvis var der rolige vindforhold, og det lykkedes at slippe os ud uden alle øvrige både skulle slippe fortøjningerne.

Perfekt sejlads mod Langeoog, der er en af de tyske Frisiske Øer. 6 m/s foran tværs. Krydsning af 4 sejlruter, hvor der ikke var meget aktivitet pga. kommende pinse. Derfor lå mange store fragtskibe sikkert også for anker – ca. 50

Indsejlingen ind bag øerne er ofte forbundet med lidt udfordringer, da der er meget grundt i lavvande. Vi tog chancen for langsom fart for motor, og satte ‘vende om’-grænsen ved 2,2 meters dybde. Dem mødte vi halvvejs, så ud igen og ligge for anker en times tid. Det blev til frokost og bad, der jo alligevel skulle overstås når vi kom i land. i mellemtiden steg vandet en lille meter, og indsejlingen var problemfri. Det var indsejlingen til havnen derimod ikke. 3 rækker markeringer, hvor man skulle imellem 2 af dem. Forkert valg endte i omgående grundstødning, men vi kom fri ved egen hjælp i løbet af nogle minutter. Ind i havnen, hvor man har en ambition om at have ca. 1 meter vand ved ebbe… På gund igen 2 gange i selve havnen inden vi fik placeret os ved en flydebro. Her parkerer man båden. Dvs. man kan sejle i højvande og i lavvande mases kølen ned i bunden. Ingen problem siger tyskerne. Båden vælter ikke – den holder bare op med at vippe når du går på den! Vi må tro på de erfarne…

I øvrigt en idyllisk ø med feriestemning, afslappethed, Vesterhavsnatur. Vi tager en ekstra dag!