Helgoland

02/06/2017 Cuxhafen->Helgoland

Gårsdagens kulde og modstrøm blev i dag konverteret til varme, solskin og medstrøm. I dag var det bare at læse tidevandstabellen og smutte af sted på det rigtige tidspunkt. 36 mil er distancen fra Cuxhafen til Helgoland. Ingen vind, men bragende solskin, solcreme og shorts! Det er ikke tit Tack går 10,5 knob for motor, men det gjorde vi ind imellem i Elbens udmunding. Vi blev simpelthen skyllet ud med Elbens brune vand i retning mod Helgoland.

Helgoland i sigte!

Godt 4 timer senere var vi i havn på Helgoland  for at bunkre diesel. Vi tilbagelagde 36 mil, men sejlede kun 30 i vandet – resten var medstrøm, der dog aftog på vejen.

Få nu stoppet den dieselstuds i tanken, Mette – så vi kan komme videre…

Helgoland er afgiftsfrit, så 114 liter til 0,91 Euro pr. liter.

Vi kom uden de store forventninger til Helgoland. Det var øen, der passede med tidevandet. Men Helgoland er fantastisk! Egentlig 2 øer. Den lille østlige (Oberland) er badeø, hvor tyskere i hobetal bader med numsen bar når vejret er godt. Den vestlige (Underland), hvor havnen ligger, har 60 meter høje røde klipper, hvor fugle i massevis yngler på små afsatser.

Suler på rede

Efter diverse studier og fotos af fjerkræ, kræver det lidt hygge i cockpittet.

En fantastisk dag. Helgoland kan anbefales! Hvorfor afgav vi dog denne dejlige plet til prøjserne…?