For motor i kulde og med sluseproblemer

01/06/2017 Rendsburg->Cuxhafen

Afgang fra Rendsburg kl ca. 8. Det er en dag, hvor der skal tilbagelægges 60 km. for motor. Det var en god lejlighed til at lade Mette overtage roret, mens jeg fiksede nogle småting, som f.eks. fuger i badeværelset. Selvom solen skinnede på os, var der bidende koldt…..

Vi er generelt kække på vores vej, men ind imellem dukker der nogle motorbåde op, der har lidt samme virkning som når man kommer ind i en bar og møder et kæmpe brød – man holder lige lidt afstand…

Vi overvejede at overnatte i kanalen lige inden slusen, og så gå direkte fra slusen til Helgoland imorgen. Men valget faldt på slusning i dag, og Cuxhafen for natten. Det var afpasset således at vi skulle kunne nå ud i Elben tidsnok til at undgå det værste tidevand imod os, men vi missede første slusning. Vi har litteratur med modstridende beskrivelse af signalering i slusen, så vi turde ikke sejle ind første gang. Endnu ventetid, radiokommunikation med slusemester og så endelig ned. Det resulterede så i sejlads mod Cuxhafen i mellem 2 og 3 knobs modstrøm :-(… I øvrigt er Cuxhafens eneste anbefaling dens placering – dødssyg havn uden atmosfære selv om den forsøges solgt på sin ‘Internationale atmosfære’. Ind imellem slog dønningerne fra Elben så voldsomt ind i havnen, at man måtte holde fast i bordkanten…