På tysk landevej i blæsevejr

31/5/2017 Kiel ->Rendsburg

Op til sædvanlig kontortid(!), og afgang inden morgenmad for at komme i slusen ved Kiel-Holtenau. 20 minutters sejltur og 100 minutters ventetid i en ordentlig piver. De har service på sluserne, så kun den ene del af sluseanlægget var i brug og vi var uheldige at komme lige efter en slusning af flere store skibe i vores retning var startet. Vi havde overvejet mulige problemer ved slusningen og forventede at skulle sidde i slusen i 1/2 times tid (så lang tid tog det den anden vej), men vi havde knapt fortøjret inden vi blev smidt ud igen. Man sluser sammen med store som små…

Da vi kom ud på den anden side blæste det stadig en pelikan, og her mistede vi endnu et Dannebrog. Vi har efterhånden mistet nogle stykker – mest i hårdt vejr. Denne gang knak flagstangen et sted mellem dette billede og ca 10 km. længere fremme. Dette er, hvad der blev tilbage – metalstumpen afsluttede teakstokken flaget sad på

Turen igennem kanalen vekslede mellem skov, vajende kornmarker og distinkt landlige dufte! Ca. 1/3 inde på ruten drejede vi af til højre og ligger nu i Rendsburg. Her har vi på traditionel tysk vis smagt på de lokale øl og ‘fleischschnitzel mit gebratenen champignon und pommes’ til aftensmad.

Jan