Vi fører nu tysk gæsteflag

30/05/2017 Sønderborg->Kiel

Vi tog af sted fra morgenstunden. en frontpassage medførte svage vinde stort set kompasset rundt de første par timer, så det blev for motor. Senere dukkede vestenvind op, og det viste sig fra en retning, der netop muliggjorde at holde hele Kielerfjorden op med kun et enkelt slag. Vi trak slaget så længe at en bekymret tysk sejlbåd kaldte os op og oplyste os om, at vi ikke kunne passere ret frem. Oplysningen kom ikke som nogen stor overraskelse, da vi styrede ret mod et træ med betydelig stammediameter…

Vi møder rigtig mange flotte træskibe – der må være et træf i nærheden…

Ofte er det livets skæve vinkler, der er de mest interessante! Til ikke sejlkyndige, så følger kameraet horisonten.

Vel ankommet til Kiels Sportshafen, var det tid at besøge havnekontoret, betale havnepenge og spørge om vej til den nærmeste bordershop. Øldepoterne er lidt lave… Det var urealistisk langt væk – mellem 5 og 10 kilometer – for langt med foldecykler OG øllager. Men alle havnemestre tænder på billigt øl, så han tilbød at køre os. Fin service!

I morgen er det Kanalen mod Elben!