En dag med motorbådsklubben

11/6/2017 Groningen->Janum (Dokkum)

I dag har vi sejlet 10 timer og tilbagelagt 35 mil. Ikke imponerende distancemæssigt, men vi har passeret vildt mange broer og 3-4 sluser. Det med broerne fungerer generelt fantastisk. Man bliver set når man ankommer og 5 minutter senere er broen oppe. Men inde i Groningen, hvor man starter med henved 10 broer, der tager det tid!. Kunstmuseet i Groningen (det med korte ben fra i går)

Vi har sejlet under rigtig mange broer, vinket til endnu flere mennesker, der i bil, på cykel eller gåben har måttet vente på vi gled forbi. I dag har vi for første gang betalt den fyrstelige sum af 5 Euro for åbning af 3 broer alene for vores skyld. Det foregår i en træsko for enden af en fiskestang.

Tror det er cykelpenge, for brovagten cykler fra bro til bro mens vi sejler ved siden af.

Bystemning i Dokkum

Vi har forsøgt med forsejlet et par gange, men på læns og halvvind gav fokken alene ikke nok fart, og det er ikke vildt smart med en storsejl oppe i på læns i en 30 meter bred kanal og en bro med 4,5 meters frigang 50 meter fremme… Så vi har sejlet for motor og har masser af strøm og varmt vand!!!

Det har været Holland på landet sammen med motorbådsfolket. Landbrug, husdyr, grønne marker og masser af sommeridyl.

Men også byer med husbåde og ‘vandring’ i folks haver.

Vi er begge blevet røde på ikke tildækkede områder, selv om der kom flere skyer senere på dagen.

Vi overnatter ude på kanalen midt i landbrugstilrettet natur