Leeuwarden bymidte

12/6/2017 Dukkum->Leeuwarden

Da vi stod op var ambitionen at nå til Lemmer. Det er imidlertid ikke en stationsby, og desuden ville Sissel og Torben så ikke få lejlighed til at opleve kanalerne her oppe, så da vi landede midt i Leeuwarden, skulle vente på en bro og der var skide hyggeligt, lagde vi til midt i en park

.

Undervejs var vi på ‘havevandring’, hvor vi i nogle områder mødte reder på pind – helt sikkert konstrueret af menneskehånd. Hvem den heldige fugl er, ved vi ikke, men der var flotte æg i rederne..

Fyren her bruger kun bilen om vinteren. Det kræver stift vand…

Lidt havestemning…

Kort efter vi lagde til kom denne mægtige fætter med en masse unge om bord. Den lavede en 10-punktsvending i kanalen og valgte derefter at lægge til ved et stort træ. Netop den plads havde vi forkastet pga. grene, der hang ud over vandet. Men ikke ham her! Store grene regnede ned over båden, da hans rig maste sig gennem træet.

Det er ikke kun italienere, der har gjort det i skæve tårne. Og både i Pisa og her har bygmesteren ikke villet erkende den dårlige forberedelse med fundamentet. De har blot fortsat med at bygge og hele tiden lagt næste skifte i vatter med det resultat at bygningen er kommet til at ligne en banan. Her har han i tilgift bygget væggene tykkere for at forsøge at skjule fadæsen. Bygmesteren Jakob van Aken skulle efter sigende have være så flov over sit mislykkede byggeprojekt, at han hængte sig inden bygningen var færdigbygget. Sørgelig historie.

Nu er klokken knap 21, og vi venter på at skulle hente Sissel og Torben på banegården.