Oostende sightseeing

22/06/2017 Oostende, Belgien

Vi sov fantastisk i nat. 10 timer i streg, men det har også været et par rodede døgn mht. nattesøvnen. Det med at sejle om natten påvirker energien næste dag. Vi har pløjet det indre af byen igennem til fods. En by præget af etageejendomme i 70’er stil. Ikke det store miljø, men velfungerende.

Dette er fra strandpromenaden.

Dette er 1. gade efter strandpromenaden.

Få huse med lidt charme har dog fået lov at blive, men lidt indeklemt

Der er også en ældre kirke på torvet.

Vi er nu også kommet til et land, hvor man igen kan betale med kort. Tyskland og Holland modtager helst kun kontanter, og det er vi jo slet ikke vant til i DK.

Vi ligger nu direkte mod havet, og får dermed hele tidevandsoplevelsen på godt og ondt: Både tidevandet og vejret bestemmer sejlplanen. At sejle mod tidevandet er som at gå mod strømmen på et rullende fortov. Til gengæld ved alle, at går man med rulleretningen på et rullefortov, så kan man holde en pæn fart. Så god sejlplan kan reducere sejltiden.

Tidevandet påvirker også havnen. Disse 2 billeder er taget fra samme plet, men på forskellige tidspunkter i forhold til tidevandet

.

– og det endda selv om Mette står på flydebroen på højvandsbilledet 😉

5,5 meter er forskellen ved springtid. Alt må indrette sig efter tidevandet. Også denne due, der kun kan sove ved lavvande. Til gengæld er der gratis gulvvask i hullet ved højvande.

Det skaber også udfordringer med trappen:

Ved lavvande bruger man trinnene. Ved højvande går man næsten vandret på pladen til højre…

Fra kajkanten er der overblik ved lavvande

Det meget kanalsejlads har påvirket dieselreserverne voldsomt. Vi var nød til at skaffe mere diesel, men denne havn har – som så mange andre i dette område – ingen dieselstander. Det betyder dunke… 105 liter i dunke med 3 km. til nærmeste tank er et job. Samtale med havnemesteren løste problemet. Som han sagde ‘I have done some juletræ in Fåborg’, (Han havde fældet juletræer i Fåborg), så vi er jo næsten nationalfæller. Dunke med plads til 110 liter ind i bagagerummet på hans bil og så af sted. Han bragte de 60 liter af dunkkapaciteten og havde også en hævertslange til påfyldningen. Let og elegant. Ikke en dråbe spildt, men alligevel mere besværligt end at sejle op til et tankanlæg…

Aftensmad på populært lokalt spisested ‘Koekoek’. De serverer kun halve kyllinger med brød. Ingen bestik, men til gengæld æblemos som tilbehør. Smagte fortrinligt men fedtede også en del på fingrene.

Det er snart tid til den lokale udstilling af sandskulpturer under temaet Disney.

Vi er klar til Frankrig i morgen!