Biltur i Nordfrankrig

24-25/6/2017 Calais og Boulogne-sur-Mer

Stadig blæsevejr – dog en anelse bedre end eftermiddagen i går. Der er fred i havnen. Der er næsten ingen ankomster/afgange. I går eftermiddag måtte ‘Pilot DK’ også ud at undsætte en hollandsk sejlbåd. De havde sikkert forregnet sig på prognoserne og taget et for langt stræk. En ting er planlægning i havn, noget andet når man er blevet væltet rundt nogle timer i søen. De så heldigvis ikke ud til at have lidt fysisk skade, og båden kom også med i havn.

Vi besluttede at se et par af de havne vi også havde som muligheder i vores første sejlplan. Samtidig så vi krigsmuseet i Calais. Det er faktisk lidt underligt at få 2. verdenskrig beskrevet med franske briller. Vi er vant til den engelske og amerikanske version. Frankrig blev invaderet i 1940 efter Holland og Belgien var løbet over ende. Alt muligt fra besættelsen var udstillet inkl. nogle flymotorer fra bl.a. Spitfire.

De tyske forsvarsbastioner mod havet var typisk placeret på de højeste klinter på den franske kyst. Sådan en kanon kunne være 406 mm i diameter, 20 meter lang og levere en granat på et ton i Kent, England! Det må have givet noget et drøn, når man lod den gå.

Vi tog ud for at se en af disse batteristillinger ved Cap Blanc-Nez vest for Calais. Da vi kom der ud lå skyerne så lavt, at man ikke kunne se det mindste.

Søndag tog vi der ud igen, og skyerne var lettet, men varmt var det ikke! Og 12-14 m/s var det også…

Men vikingerne fra nord lod sig ikke afskrække. Store dele af den franske kyst i dette område minder mest om Stevns eller Møns Klint.

På vejen tilbage til havnen ledte vi med lys og lygte efter et åbent supermarked, så vi kunne få proviant depoterne fyldt op, men her er tilstandene som i Danmark for 20 år siden – alt lukket om søndagen!

Vejrudsigten har skiftet til det bedre, så vi afleverede bilen i aften for at kunne gå af havn tidligt i morgen. Hertz-kontoret var selvfølgelig lukket, så vi måtte stille bilen og lukke nøglen inde i den. Håber det er OK