Overligger i Brighton

27/06/2017 Brighton

Inden beskrivelsen af i dag, skal en lille historie fra vores ankomst til denne havn lige med. Dette er en havn, hvor man over radioen melder sin ankomst, opgiver bådnavn og får anvist ved hvilken bro man skal ligge. Vi ankom lige nøjagtigt ved ebbe, og det er springtid nu, tidspunktet hvor forskellen mellem ebbe og flod er størst. Det er en havn, hvor der konstant er problemer med tilsanding i indsejlingen. Derfor anbefalede havnemyndighederne at man ventede til 2 timer efter ebbe med at gå ind. Det er l a n g tid, og de havde lige gravet, så jeg oplyste vi nok kun gav det en times tid. ‘It’s Your choice, sir.’ Høflige er de, men ansvar tager de ikke! Det gik fint, men der stod en del sø i indsejlingen, og det er ikke rart at stå på grund i sø. Det lyder som om båden bliver smadret i hver bølgedal.

Nå, men vi skulle i dag se Brighton. Al sightseeing er umulig på tom mave, så ned til den lokale og få en breakfast. Det er med æg, bacon, pølse, kartofler, brød og bønner. Nærmest hvad man i DK ville kalde en brunch. Godt med noget højkvalitet bacon fra DK.

En smuk og kendt badeby. Smukke gamle huse ned mod strandpromenaden, og desuden den naturlige forhindring omkring havnen: En kæmpe klint lige bag havnen, der skulle forceres inden vi kunne fortsætte mod byen. Det er den gullige ‘væg’ man kan se mellem husene.

  1. række til havet.

Hotel fra 1814

Og den gamle mole, Brighton Pier, hvor der nu er etableret tivoli, spillehal og diverse is-og snackboder. Strandens standard ligger i øvrigt langt fra de hvide danske strande. Her er det grus, hvilket sikkert er nødvendigt for at undgå skidtet bliver skyllet væk.

Et par af de mange hyggelige sidegader ned mod strandpromenaden.

Efter denne gåtur var der meldt om regnvejr fra kl. 15. Det holdt, så der blev tid til småsysler i båden. Mette har f.eks. fået taklet et par fortøjninger og vi fik (forhåbentlig) fikset vores Code 0 sejl, som var blevet rullet skævt op sidst den var ude og flyve.

Vi har IKKE været plaget af regnvejr indtil nu. Vi havde kraftig forbigående regn da vi var blæst inde på Norderney, Tyskland, men siden har det været tørt. I morgen er planen at nå Isle of Wight – vi får se 🙂