Ankomst til Weymouth

29/6/2017 Isle of Wight -> Weymouth

Endnu en gang tidligt op og af sted. Og endnu en gang motorsejlads i regnvejr. Det gik rigtig fint med at komme ud af Newtown River, nu med en del mere vand under kølen. Kurs mod det smalle løb Needles channel, hvor strømmen kan løbe med op til 4-5 knob. For motor 2000 RPM. 11,3 knob – velkørende motor!

 

Vi valgte at dreje til styrbord før Needles og tog den mere rolige og mindre befærdede North Channel. Ved St. Alban’s Head ramte vi et militært skydeområde. Skulle vi tage chancen (løbe risikoen!) og passere henover eller acceptere en omvej og sejle udenom? I følge Reeds anvendes området stort set hele året rundt og vi valgte derfor den konservative tilgang.

Nåede til Weymouth tidlig eftermiddag og fandt hurtigt en plads i yderhavnen. Tid til en lille morfar!

Vi landede med en del vådt sejlertøj og havde brug for noget varme til at få det tørret igen. Men ak og ve, oliefyret kørte kun et par minutter, hostede så sort og ildelugtende røg ud af udstødningsrøret og blæseren stoppede. Efter gentagende forsøg på at få det sparket i gang, måtte Jan i kistebænken og rode med rør og ledninger. Uden held – der arbejdes stadig på at finde en løsning.

Weymouth er et gammelt fiskerleje med en historie, der daterer sig tilbage til det 17. århundrede. Og her er MEGA hyggeligt.

Vi blev anbefalet at besøge pubben The Red Lion, som serverede bl.a. det lokale bryg Jurassic Ale. Smagte godt! Jan var stemt for fish’n chips, så vi blev hængende og indtog aftensmaden hos den røde løve.

Vi tager en overliggerdag i denne dejlige by.