Portland på cykel

30/6/2017 Overligger i Weymouth

I dag skulle nærområdet i Weymouth udforskes. Det er lidt tid siden vi har været på cyklerne, så en tur til øen Portland var en passende tur. Det er lidt anderledes her i England. I Holland forsvarer man landet med diger – her stikker en lille ø 150 meter op af vandet, så der er ikke fare for den forsvinder uanset hvor meget is der smelter ved polerne. Stigningen til ca. 130 meter kommer umiddelbart efter man har krydset dæmningen, så tungerne slæbte hen af asfalten. Desuden er dette ikke cykelland! Smalle veje, få cykelstier og en uvane med at køre i den forkerte side. Hver gang man skal krydse en vej har man det med at kigge til venstre først, men der sker aldrig noget derfra…

Vi besøgte stenbruddet, hvor der også var smuk udsigt over lagunen udenfor Weymouth.

Stenbruddet er fyldt med en masse kunst i sten, udført af kunstnere fra hele verden.

– og så er englænderne vant til højder. Ikke noget tøset afspærring selv om der er 100 meter ned 1/2 meter til højre..

Ruten kan dog blive for usikker, når stien skiller sig fra det landfaste.

For dem med hang til botanik, var der også nok at se på. Mange forskellige vilde planter i spraglede farver. Her er en nærsynet seksplettet køllesværmer også ude og botanisere.

Vores videre vej vestpå kan starte 2 gange i døgnet – 4 timer efter højvande. Når man passerer Portland kan der være op til 7 knobs strøm, hvilket kan skabe noget uroligt og uforudsigeligt vand. Det frarådes man på det kraftigste at eksperimentere med – det råd vil vi følge. Men medstrømsvognen starter enten 4:30 eller 17:05 fra sydspidsen af Portland, ca. 1½ time fra havnen. Enten f…. tidligt op eller meget sent fremme. Vi satsede på at gå på det tidlige tidspunkt (nu vi er inde i vanen), men vind og bølger ville det anderledes, så nu venter vi til i eftermiddag..