Land’s End

05/07/2017 Falmouth->Newlyn

Vækkeren ringede 06:30. Vi skulle skylles ud med tidevandet og videre mod Newlyn, der er sidste havn inden vi ‘drejer om hjørnet’. En morgen i solskin, helt stille vejr og idyl.

 

Mette glædede sig over nattens forløb. Vi var ikke strandet og båden flød stadig. For motor ned ad floden, og siden sejl, da vinden kom. Ankomst til Newlyn, hvor vi på sædvanlig vis må melde ankomst over radioen og får at vide hvor vi skal ligge. Flydebro i en større fiskerihavn, hvor kun de yderste 3 pontoner er reserveret til lystsejlere.

I øvrigt er der mad ved kajen – hummere i hyttefade.

Tæt på en kilometer til havnekontoret, og ingen imponerende faciliteter, men fin læ. Toilet og bad har vi jo også selv. Vi havde brug for et postkontor, så fyret kunne blive afsendt, og en fødevareforretning. Når man endelig var kommet til havnekontoret var afstanden til gengæld lille – omkring 50 meter til begge. Vi havde jo ikke emballage til at afsende fyret i. Postkontoret havde ikke kasser, der var store nok. Over i dagligvarebutikken, hvor jeg scorede 2 tomme ølpapkasser. Tilbage til postkontoret, hvor de havde bobleplastic, men i små dyre ruller. Til gengæld solgte de også toiletpapir på postkontoret !?!?. Så fyret røg af sted i 2 ølkasser sammen med 18 ruller toiletpapir. Spændende om vi ser det igen.

Man ved man er kommet til Land’s End, når man slår WIFI til på sin telefon og finder…. ABSOLUT INTET.

Vi gik en tur op ad hovedgaden i Newlyn. Og OP er ikke overdrevet – se hældningen på skiltet. Alt for stejlt til denne varme!

Efterfølgende holdt vi os i nærheden af vandet

Efter denne stroppetur, var det tid til en fyraftensbajer på den lokale pub. Indtaget ved bord-bænkesæt samme med alle englænderne, der lige skulle skylle dagens arbejde ned.