Rundt om Land’s End

06/07/2017 Newlyn -> Padstow

Nu skulle vestpynten forceres. Det er samtidig starten på enden i England. Stævnen peger nu mod Irland, selv om der lige er et par stop undervejs.

Vi skal til Milford Haven mod nord, men har indlagt et stop i Padstow. Af sted ved 9-tiden. Kort efter afgang passerer vi Mouse Hole. En lille by med en havn, men den skal man ikke lade sig narre af. Den er helt tør ved lavvande…

På vej rundt om pynten fik vi besøg…

– det stakkels kræ havde valgt den forkerte båd. Jeg blev omgående meddelt, at jeg måtte vælge mellem Mette og fuglen – altså måtte duen videre. Det var ikke let. Den lettede og landede igen flere gange, og først da den fik et dask med bådshagen, kom vi af med den.

Rundt om hjørnet, og så var der igen engelsk tåge. Denne gang lå den helt i vandoverfladen. Heldigvis var vi hurtigt ude af den og havde en problemfri færd videre, lige indtil Mette råbte OH SHIT! Først fór mit blik op på sejlene – de var hele.

Så riggen, den stod også fint. Til sidst et blik ned på dørken – den var også tør, så ingen voldsom vandindtrængning. Endelig øjnene tilbage på Mette

Hun havde tabt 7 masker! Katastrofer måles forskelligt i denne verden!

Indsejlingen til Padstow er gennem smalt og lavt vand. Egentlig ville vi ligge for svaj udenfor havnen, men endte alligevel indenfor. Vi har endnu ikke ligget i en havn, hvor de lukker vandet inde. Uden klappen tømmes havnen helt for vand under lavvande. På et passende tidspunkt lukkes havnen af en klap, der dukker op af vandet

Og senere ses forskellen. Vandet i havnen til venstre og floden til højre.

Og derude sejlede vi for 3 timer siden

Hyggelig havn og hyggelig lille by

I morgen tager vi af sted kl 3!!!!