Også delfiner i 2017

07/07/2017 Padstow -> Milford Haven

Vi har tidligere skrevet om åndsvage tidspunkter at stå op på. Og vi gør det igen. En meget høflig og venlig havnefoged, der lukkede klappen efter os i går, sagde her til morgen høfligt som vanligt ‘Good morning’ kl. 03:05…. Da var vi i gang med at gøre klar til at komme af sted, og havnefogeden var i gang med at gøre klar til at åbne lugen. Af sted i bælgmørke.

Ud af porten lige efter et uddybningsfartøj, der fyldte hele sejlrenden og sejlede MEGET langsomt. Nå, men lidt senere blev der plads til at overhale og vi kunne komme i gang med dagens 75 mil. Sejlplanlægningen har været en speciel udfordring denne dag, hvor vi skal sejle på tværs af strømmen, og sejle i så lang tid, at vi når at få den fra begge sider med varierende styrke.

For sejl i opgående sol

Ellers var det en laaang dag på kontoret. 1½ meter bølger igen, men halvvind, så vi huggede sjældent. Alligevel måtte vi begge have tyggegummi/pille for at holde kvalmen stangen. Som Mette udtrykker det: Det bedste ved denne dag var, at vi flyttede 75 mil.

Der var dog en fed oplevelse. 3. sommer i Tack – 3. sommer med delfiner!!!

2015: I Grækenland og Kroatien

2016: I Lillebælt

2017: I det Keltiske hav. Denne gang var det ikke kun et par stykker – snarere 10. En enkelt gang var 5 samtidigt over overfladen for at trække luft. Det fik vi ikke på video, men det blev til 10 minutter, hvor de var maks 20 meter fra båden hele tiden. Et par billeder:

Vi ligger for anker ved Dale Point ud for Milford Haven – måske gratis denne gang 🙂

Vi skal sove ‘længe’ i morgen. Vi skal først af sted kl. 04:00. Derfor i seng senest kl. 20 – der er noget søvn, der skal indhentes.

I øvrigt er fyret nået frem til reparatøren inkl. toiletruller osv. Fik fat i manden på telefon på vej ind i havnen, så forhåbentlig får vi det tilbage et sted i Irland.