Guinness og Trinity College, Long Room

14/07/2017 Sightseeing i Dublin.

Dublin = Guinness. Guinness skal besøges, men det er der også nogle tusinde andre turister der mener. Derfor en tidlig billet med indgang 09:45. Her kommer man gennem hele maskineriet og hele historien. Ankomst

Det store program med lovprisning og demonstration af bryggemetoden. Der var et helt afsnit med historien omkring bødkerfaget. 300 bødkere lavede omkring 1000 tønder om ugen. Der skulle jo være noget at fragte de eftertragtede dråber i

Prøvesmagning i 1/8 pint glas. Det er samme glas de daglige kvalitetskontrollører anvender til prøvesmagning af de færdige bryg

På en etage var der gamle reklamerekvisitter, der har været brugt til at markedsføre Guinness gennem tiderne. Især en enkelt af disse må være udarbejdet af en øl elskende kvinde. Nedenstående skilt tiltalte i hvert tilfælde den kvindelige del af besætningen

Til slut op på øverste etage, Gravity Bar, hvor man får en hel pint af den rød-brune drik som en del af entreen.

Skipper, der stadig er i søvnunderskud, holder sig til Cola – det er trods alt før 18!

Man har en fantastisk udsigt over Dublin fra dette sted.

Men selve Guinness fabriksanlæg er bestemt ikke nogen skønhed at have placeret lige midt i centrum!

Mange byplanlæggere ville kræve det fjernet aldeles omgående og erstatte det med boliger, kontorer eller noget andet, men det har Guinness grundlæggeren taget højde for!

For ca. 250 år siden indgik han en lejekontrakt på 9000 år —– skriver ni-nul-nul-nul år, så byplanlæggerne må leve med denne øjebæ en rum tid endnu. Lejekontrakten ligger bag en rude i gulvet når man kommer ind.

En mærkeøl som Guinness holder sig for øvrigt ikke for gode til at have Svanen kopistole i deres Gravity Bar – ikke pænt!

Efter Guinness var det meningen vi skulle se det gamle fængsel, der er en del af historien omkring Irlands kamp med England om selvstændighed, men da vi kom der ud havde de ændret indgangspraksis, så man skulle forudbestille billetter. Ændring af planerne til at se biblioteket Long Room på Trinity College. Man bliver imponeret – det må være papirversionen af Google…

Inden Thilde forlod Dublin igen, nåede vi lige at se verdens højeste skulptur. 3 meter i bunden og over 120 meter høj. Det er så også det mest enestående ved den. Onde tunger kalder den også ‘The Erection in the Intersection’

Tilbage i båden – slappe lidt af mens Thilde flyver mod DK igen. Der bliver lige tid til en vask inden sengetid.