Dublin slapper

15/7/2017 Slapperdag i Dublin

Efter hektisk sejlads og oplevelser de foregående dage, var der brug for en dag hvor vækkeuret ikke ringede og vi bare tog på en tur rundt i byen inden vi skal videre i morgen. Så det var foldecyklerne på dæk og så af sted i den gale side af vejen. Først omkring stadion, der er stort og flot – EU?

I Irland (og England) er cykler en ‘hobby for fanatikere’. Det er i øvrigt heller ikke alle steder man viser den store respekt for fodgængere – rigtige mennesker kører naturligvis bil. Derfor er det også med nerverne udenpå tøjet nogen steder når man cykler. Man farer ud og ind mellem busser og biler – cykelstier er der ingen af. Engang imellem er der tegnet en cykelvej i busbanerne, men når man så kommer til et stoppested, hvor busserne holder i 10 minutter, så er det ud på vejbanerne i 2. position blandt bilerne. Det er en helt anden prioritering end i Amsterdam, hvor bilerne absolut ikke er velsete i bykernen. Nå, men det var godt at få cyklet lidt.

Først et besøg i St. Stephen Green – en park midt i Dublin. Nu er det jo sådan at vi har godt vejr. Hver gang vi åbner dmi.dk, tænker vi ÅH NEJ, men så får vi ændret bynavnet fra København til vores himmelstrøg. Og her er det altså udmærket vejr – i hvert fald lidt op ad dagen.

Egentlig ville vi gerne have set Kilmainham fængslet, men der var slet ingen ledige tider i dag. I stedet blev det til St. Patrick Katedralen. St. Patrick omvendte de hedenske keltere til kristne. Vi tilbragte mindst en time her. Mens vi gik rundt og kiggede, var der et stort kor, der holdt koncert med både kendte og ukendte salmer, keltiske sange og gospel. Inden vi forlod kirken en flot udgave af Amazing Grace. Meget stemningsfuldt.

Så blev det tur til gågade og pub-besøg på (bl.a.) den legendariske Temple Bar fra 1840, hvor der som på mange andre pubber var live musik. Der var gang i den med fællessang og dans. Det kan godt være lidt svært at falde ind i en fest på en overfyldt pub kl. 14 om eftermiddagen – tror vi fik startet for sent…

 

Selv om irerne er stolte over deres rødbrune guld, tappes Carlsberg side om side med Guinness.

Handle lidt fornødenheder. Klargøring til tidlig afgang i morgen (05:30) mod Isle of Man. En udfordring var opstået, da vi ligger inde på en ponton, hvor vi egentlig er for lange. Søndag skal der være ro-regatta i havnen og i den forbindelse er der dukket en del små motorbåde og RIBs op, der skal være dommerbåde. Og 2 af disse var nu i tilgift til den i forvejen trange plads, fortøjret lige bag os, så det var helt umuligt at komme ud. Gang i bartenderen på havnen, der også fungerer som opsynsmand. Ved fælles hjælp fik vi flyttet rundt på både vores og de andre både, så vi er klar til afgang kl 06:00.

Og inden sengetid endnu en pint i klubbaren inden sengetid. Her dumpede vi ind i en 30 års fødselsdagsfest, men det tog ingen notits af. Vi fik en lang snak med en (lidt) ældre lokal, der på rigtig irsk maner hænger ud i sejlklubben for at få dagens ration af Guinness til halv pris i forhold til pubberne. En del snak om historie, EU, England, Nordirland, vikinger og politik…if you know what I mean!!