Ankomst til Crinan Canal

27/07/2017 Tarbert->Ardrishaig

Vi har i en tid haft Crinan Canal som en mulighed. Det er en kort genvej, hvor man krydser Kintyre halvøen. Samtidig er det en fin måde at flytte sig lidt på i dårligt vejr. 14 sluser og nogle broer. De 14 sluser alle manuelle undtaget sluserne mod havet. Det er relativ veldefineret hvem der styrer båden. Heraf afledes naturligt hvem der åbner og lukker sluser… Det bliver spændende i morgen 🙂

Det er egentlig ikke så dårligt vejr. Det er skotsk tørvejr, der vel tillader ca. 5 mm regn i løbet af dagen. Inden vi gik ind i slusen fra havet, havde vi hele sejlergearet på og det pissede ned. Kort efter sidder vi i cockpittet i shorts med en G&T. Højderne giver lynhurtige skift i vind og skydække. Og ind imellem bliver skydækket vådt.

Inde fra slusen i Ardrishaig

Tack i basinet lige indenfor.

I vinter fik Tack nyt komfur. Det har lavet en masse mad siden og kogt så meget vand at vi nu næsten er gennem 6. store glas pulverkaffe. Ovnen har mest været brugt til diverse opvarmning af boller og lignende. Men i dag stod menuen på ovnstegt kylling, og den gad Mette ikke tage ansvar for. Altså måtte skipper tage affære, og denne kylling er ikke en attrap, selv om det godt kunne se sådan ud. Det er den ægte vare – tilpas saltet og saftig!