Stille dag i Tarbert

26/07/2017 Tarbert Harbour

Vi vågnede til det vildeste regnvejr denne morgen og i løbet af natten havde vi også fået en del kraftige vindstød, som fik det ene øje til åbne sig på klem af og til. Det blev hurtigt klart at dette måtte blive en dag uden de store armsving.

Skipper trodsede dog vejrguderne og trak i søtøjet for at gå til bageren efter friskt morgenbrød. Kom hjem med forsyninger, der holder i hvert fald til weekenden (hvis ikke det er blevet grønt inden da!)

Skotlands-vejret er svært at blive klog på – bedst som vi sad og spiste de friske morgenstykker med tillukkede luger, brød solen frem og det blev shortsvejr. Ud af båden og nyde den varme sol. En tur op til Tarbert Castle, som dog mest er en ruin understøttet af nutidig murværk, men udsigten der oppe fra var virkelig god.

 

På turen tilbage var det blevet højvande og nu flyder hotelskibet faktisk!

Det blev også til en gåtur til ‘Shelly Beach’, som er et lille stykke søbred belagt med knuste muslingeskaller. Vildt overdrevet på de fint opstillede plaketter med forslag til interessante vandreture, men man må tage hvad man kan få. Og en dejlig tur var det da.

 

På turen tilbage fra Shelly Beach fik vi flashback til vores sorgløse ungdomsår, når det omrejsende tivoli kom til byen. Præcis sådan et omrejsende tivoli med karrusel, tekopper og radiobiler havde netop stillet op mellem fiskekasser og hummertejner på kajkanten i havnen. Fra højtalerne lød der højt popmusik og der var da også en enkelt eller to, der havde vovet sig ud i tekopperne. Fantastisk at den slags stadig eksisterer!

Sol og heftige regnbyger har hele dagen afløst hinanden og det var på ingen måde grillvejr. Et typisk billede på Skotsk tørvejr. Solen skinner men alligevel er der regndråber på ruden. 2 mm kan leveres i løbet af et par minutter.

Aftensmaden stod i dag på god gammeldags bøf stroganoff!

Hertil rødvin (vist nok lidt for meget), kaffe og portvin til dessert. Vi lever sgu’ godt 🙂

Planen er at fortsætte op mod Crinan kanalen i morgen.