Tarbert inden uvejr

25/07/2017 Campbeltown->Tarbert

Vejrudsigten er ikke god for de kommende dage, og det gælder om at placere sig strategisk i forhold til dette. Vi har ikke planer om større byer, men fornuftige faciliteter og lidt smukt at se på er ikke af vejen. Campbeltown er OK, men Scotland må kunne byde på noget bedre. Vi har besluttet os for Crinan Canal, i denne regn- og blæse-periode, men 5 dage tager den ikke…

Så, nordpå i smukt sommervejr, varmt og næsten ingen vind, så vi startede for motor.

Senere kom der 4-6 m/s plat læns og vi har ikke travlt, så det blev til en drivetur for storen.

Tarbert var heldigvis et godt bytte. Smuk indsejling, og tydeligvis et område med lidt flere penge end Campbeltown. Først til dieselstanderen. Vi er nået ned på halv tank, og så fylder vi op, hvis lejligheden byder sig. Her får man diesel til knap et pund. Herefter ind på en plads – der er masser ledige – et forvarsel om høje havnepriser…

Denne smukke udsigt fra cockpittet viser hvorfor bøjer skal respekteres. Alt det brune er dækket ved højvande, og dermed usynligt. Men klippen ligger lige under overfladen.

Ind på en plads og så en tur rundt i byen. Her er virkelig smukt.

Hvis nogen skulle finde en god anvendelse for blæretang, er den let at høste her…

På vej tilbage mod byen, stikker der lige pludselig en mast på tværs af stien. Det er en 37 fods båd, der er kommet i uvant miljø

Dette må studeres yderligere, så man tager trappen ned til havnebunden! Her er en ejer i gang med at skrabe temmelig meget møg af båden, mens en maskinmand er ved at montere propel. En sludder med begge parter afslørede, at det var meningen hun skulle stå lodret, holdt af fortøjningerne, men tidevandet forsvandt for hurtigt, og ejeren nåede ikke at sikre hende ordentligt, og som han sagde: Når hun først begynder at lægge sig er man nød til at lade hende gå. så det blev 45 grader på siden i stedet…

 

En havn, hvor bådene lige nu ligger i vandhuller

Og de har selvfølgelig et hotelskib på stedet med ‘4 luksus kahytter en suite’, som skiltet så flot annoncerer

Men som det ses herunder, er det ikke altid flydende. Det står til højre i billedet. Det formodes at sikkerhedsforanstaltningerne i forbindelse med bådens eventuelle forlis med gæster, kun strækker sig til et par vaders til hver gæst…

 

Hvis man stjæler en cykel her for at komme hjem efter en våd aften, skal man ikke bare smide den i havnen ud for gadedøren. Den bliver afsløret indenfor 12 timer…

Hvad er himmel og hvad er vand?