Caladonian Canal, Fort Augustus

11/08/2017 Neptun Staircase->Fort Augustus

Vi har bemærket, at der ikke opsamles AIS-data inde i Scotland, så det ser ud som om vi ikke bevæger os, men det gør vi. Vi ligger lige nu ved indgangen til Loch Ness-søen, og samler mod til at møde uhyret. Uhyret gør dog lidt væsen af sig i morgen – der er lovet kuling og småregn, så vi bliver og ser Fort Augustus. Turen hertil har foregået via kanaler og et par søer. I kanalerne er det motor, men man må gerne sejle for sejl i søerne. Hastighedsbegrænsningen er 5 knob. Let at styre for motor, men i plat læns for storsejl rundede vi 8 knob. Det er ikke helt ligeså let at styre vinden. Kanalsejlads…

Og for sejl forbi en fiskefarm

Undervejs mødte vi denne venlige slusedame, der havde indført sit eget lille system med at udlevere en lille guldstjerne til alle, der har redningsvest på, Slusepersonalet bærer konsekvent redningsvest.

Hendes indkvartering var i øvrigt beskeden, men lå hyggeligt. Her Kytra Lock.

Vi har nået toppen, og er nu på vej ned igen – altså lukker man nu vand ud af de sluser vi kommer ind i, i stedet for tidligere, hvor der blev fyldt vand ind. Det er simplere at sluse nedad, men de slusevægge man glider ned ad er rå sten og møgbeskidte! Derfor kan man spare meget rengøringsarbejde ved at holde lidt afstand mellem slusevæg og båd. Det gøres lettest ved at ‘gå’ ned af væggen mens der sluses.

Langt ned og mange nysgerrige turister. Thilde og Mette på land, hvor de hygger sig med at flytte fortøjninger på vej ned ad den 5-dobbelte sluse i Fort Augustus.

Mens mændene klarer det hele på båden.

Vi får allerede nu lidt forsmag på morgenvejret. Kraftige vindstød, men teltet er oppe, fyret kører lidt ind imellem, lækker mad fra kabyssen er indtaget og rødvin nydes ad libitum, så vi lider ingen nød. Eneste problem er, at vi ikke har strøm. Det betyder de offentlige baderum må benyttes i morgen. Det lykkedes faktisk at få leveret varmt bad til 4 personer på en varmtvandstank her til aften.