Caladonian Canal, Neptun Staircase

09-08-2017 Neptun Staircase

Vi har ikke flyttet de mange mil – faktisk kun en enkelt. Til gengæld ligger vi nu over Neptun Staircase, der er 7 sluser i træk. Når man har mange sluser efter hinanden, bliver man nød til at ensrette trafikken – altså tømme alle sluserne inden man kan sluse en båd modsatte vej. Derfor er der kun 2 slusninger hver vej om dagen. Vi kunne have nået den første, men valgte at vente til eftermiddag.

Flot vejr, solid bemanding OG ENESTE BÅD… Det betød at hver eneste bevægelse var overvåget af dagens flok af turister, der skulle se hvordan slusning foregår. Bare 2 pund pr. tilskuer ville have betalt hele vores tur gennem kanalen!

Alle mand i sving

… godt lige at sikre sig kvaliteten…

Overblik fra øverste trin i trappen.

Thilde og Søren med Ben Nevis i baggrunden

Så var det af sted til pubben…The Lochy…og et par pints Guinness

 

…med senere mad. Super hyggeligt – og super vejr, som det kan ses.

Så kom vi tilbage fra pub, mad og Guinness. Vi træder op på båden og hører vandpumpen køre. ÆV, ÆV, ÆV – endnu en vandslange hoppet af. Omkring 100 liter vand i båden, der skulle pumpes/øses/tørres op 🙁 Kedelig slutning på en ellers dejlig dag.