Peterhead

15/08/2017 Inverness->Peterhead

Vores positionsopdatering har ligget stille under passagen af Caledonian Canal, men nu er der igen landbaserede aflæsninger af AIS-signaler.

I dag er det relativt stille vejr med ‘spændende’ vejrudsigter i vente. Derfor valgte vi at tage denne distance i et hug, selv om det blev for motor det meste af vejen. Det var stille vejr, men vi blev hele tiden fulgt af spændende formationer på himlen, kæmpe tordenvejr med masser af sky til jord og sky til sky lyn. Men midt i alt dette sejlede vi under et lille blåt hul og havde solskin. Sommetider kan man være heldig!

Undervejs ville det britiske flyvevåben lige betragte en Dehler 41DS på nært hold

Det han måske sammen med vi passerede en flyvebase…

Lige inden vi ankom til Peterhead, møder man det punkt hvor mange af pipelinjerne til boreplatformene i Nordsøen, kommer i land. Ledningerne er aftegnet i søkortet, og der bliver sikkert ikke set med milde øjne på sagen, hvis man ankrer eller trawler hen over dem.

Peterhead havn blev kaldt op og vi fik tilladelse til at gå ind i havnen. Her kommer man ikke uanmeldt og uden tilladelse!

Vi skal nu gøre klar til Nordsøen og afvente en fornuftig vejrprognose.