Biltur i Inverness området, kølen i saltvand

13-14/08/2017 Biltur, vippet ud i havvandet

13/08/2017 I dag var det meningen vi skulle have været i Perth til Highland Games. Der er booket bil til dette arrangement for nogle dage siden. Men i aftes, da vi skulle kontrollere programmet, var det blevet aflyst pga. problemer med pladsen, hvor legene skulle afholdes 🙁 🙁 :-(.

Altså skulle bilen bruges til noget andet. Seværdighed nummer et på disse kanter er Loch Ness, Sejltur på Loch Ness osv. Der har vi ligesom været! Men skotterne slår sig jo også op på de gyldne dråber i flasker, så vi måtte ud at se et whisky-destilleri. Glenfiddich blev valget.

Det er et gammel (1887) og kendt destilleri (tapper pt. 1 mio. flasker om året). Det kan skotterne alligevel ikke nå at drikke selv, så de sælger til ikke mindre end 184 lande.

Noget af det oprindelige byggeri. Bygget af stifteren William Grant og hans 7 børn.

Rundvisning. Skipper har lidt svært ved at tage mænd i plisserede nederdele alvorligt, men man kan jo forsøge at ignorere den nederste halvdel af personen…

Prøvesmagning af 12, 15, 18 år samt projekt XX (20)

På vej hjem krævede skipper vi kørte vi gennem Cairngorms National Park. Mere til natur end whisky! Der er sikkert mange smukke årstider i disse bjerge, men lige nu står lyngen i blomst, hvilket betyder at det er et helt lilla landskab. Desværre fik vi ikke fotograferet på udturen med solen på, men synet er helt fantastisk. Lilla og grønt.

14/08/2017

I dag skulle Thilde og Søren hjemad. Med tog fra Inverness til Edinburgh. Herefter fly mod København. Bilen skulle afleveres kl. 10 i Inverness centrum, så de blev smidt af på vejen.

Vi ville så videre mod havet. Lidt mere slusning  og så var planen at ligge parat til at gå i sea lock mod havet i morgen tidlig. Først var planen at ligge i marina inde i kanalsystemet, men broerne var lidt korte og en stor motorbåd lå i vejen, så vi valgte at sluse ned til det sidste basin, hvor der også er pontoner. Videre til Clachnaharry – sidste sluse med ferskvand på begge sider

Da vi var i gang med at lægge til på pontonen til venstre

blev vi kaldt op og informeret om, at her kunne vi ikke ligge for en af sluserne var utæt og man kunne kun garantere 1 meter vand om natten!!! Og han kunne ikke nå at sluse os op igen inden fyraften. Mange gange undskyld fra denne slusevagt, men det har været et kendt problem hele sommeren. Måske skulle de opdatere deres informationsmateriale. Altså måtte vi tage sidste slusning ud i havet. Farvel til Caledonian Canal

Der var (selvfølgelig) ikke lavet sejlplan osv, så vi endte med at ligge i Inverness Marina på havsiden. Ikke en havn vi havde planlagt at besøge, men nu kan vi gå videre uden at tænke på mere sluser .