Koilas 22-24 juli 2021

Langsom start på dagen, vi er dovne…

Faktisk er der lidt skyer på himlen, gør solen mindre brændende, men dog stadig varmt. Festflotillen er til gengæld tidligt oppe og afsted – sikkert til en ny festhavn.

Ved 14-tiden letter vi anker og lægger kursen nordpå i Argos-bugten. Der er fin vind, så sejlene bliver luftet. Men loggen gik i strejke lige udenfor Porto Heli, så ved ankomst til vores ankringssted Koilas er der kun logget 1 mil på de 3 timers sejlads. Nå, det må jo fikses, så Jan i baljen med snorkel og svømmefødder. Desværre er vandet ikke klart nok til at se hvad problemet er udefra, så loggen må op indefra. Det går også fint og den virker igen.

Kig ind mod byen

Sidst på eftermiddagen blæste det ret voldsomt op med nogle vældige pust og et bredt skydække henover bugten – ganske som varslet. Ankeret holder fint og egentlig dejligt med lidt luft og lidt lavere temperatur.

Aftenturen ind til tavernaerne giver våd røv på grund af det urolige vand, og Jan insisterer på at sejle længst muligt væk fra ‘hovedbyen’. Tager gåturen fra den ene ende til den anden, der er ikke overflod af åbne tavernaer men en fin stor legeplads. Her kommer grækerne for st spise og lade børnene lege. Vi ender på en fiske- taverna og spiser friturestegte rejer og grillet cod (med hoved og hale) blandt et større opbud af magre katte og killinger.

En af de lokale fiskerbåde. Man skulle næsten tro fiskeriet gik på tomme plastbøtter…

Vel tilbage på båden igen får vi lige et glas hvidvin at sove på.

Dette flotte scenarie må studeres lidt nærmere imorgen

Fredag 23/7

Motion og supply dag! Først gik turen op til Fangsthli hulerne (dem med lys i). Ind til bredden i dinghyen og derfra varm varm klatretur på skarpe og kantede sten opmærket med malede rød pile til indgangen til hulen.

Evolutionært mener vi vel vi har haft en heldigere udvikling end bjerggederne. Men lige nu ville de føre på point…

Spændende sted, arkæologer har excaveret dele af hulen og fundet spor af tidlig beboelse, sandsynligvis fåre- eller gedehyrder, samt skelettet af en yngre mand.

Grotten er på et tidspunkt delvist styrtet sammen
Rekonstruktion af udgravet boplads
Udgravning opdelt i tidsaldre i forhold til dybde.

Tilbage af samme strabadserende klatresti, pyhha hvor havde været godt at haft en flaske vand med…. Tilbage ved dinghyen, motoren svigtede og farmand fik motioneret overarmene med årene. Efter lidt higen og søgen efter manual til påhængsmotoren (uden held) havde motoren åbenbart fået sundet sig og startede fint igen. Men var den nu også stabil…? Der var stadig ret meget vind, op til 10 m/s i stødene og da vi var nødsaget til at handle både benzin, gas og madvarer, så vi besluttede at flytte os længere ind mod landsiden for det tilfælde at skulle ro igen. Men ingen problemer med motoren. Vi fik fossilt brændstof på påhængsmotoren og 2 flasker gas. Jan fik et overvintringstilbud på den nærtliggende shipyard.

Vi har aldrig set så mange katamaraner som i år. Op mod halvdelen af sejlbådene er flerskrogede. På denne yard fandt vi måske noget af forklaringen. Båd er dyr, men hvis man kan medregne budgettet for carport i vinterhalvåret, så går det måske lettere…
Kig nøje på billedet og se alle masterne på land. Det er dem, der ikke når ud at sejle i år pga. Corona. Økonomien lider i Grækenland pga. Corona, men denne ShipYard scorer kassen

Derefter en tur ind til byen og en dejlig kop kaffe og is. Den store kirke med det blåtlysende kors på toppen var lukket, det samme var postkontoret og supermarkedet, så ingen tepai og kun de allermest nødvendige indkøb i minimarket.

Op af kirkemuren stod denne cykelcat…
Det er svært at gengive på billeder, men om natten tændtes korset på toppen af kuplen i neonblåt… Sandelig en modernisering af den lokale kirke. Til gengæld bekendtgjorde et skilt på døren at man skulle være tækkeligt klædt for at komme ind (hvis den ikke lige var lukket). Kvinder er kun tækkelige med lange skørter – ingen bukser overhovedet! Man må håbe der overvejes andre moderniseringer end smagløse blå kors.