Amsterdam sightseeing

16-17/6/2017 Ud at se i Amsterdam

Amsterdam har en tæt bykerne, hvor der er utroligt mange mennesker i gaderne, både dag og nat, der er gang i den hele tiden. Det er umuligt at holde et behageligt gangtempo – 3 km/t er maks. Det får man ondt af alle steder – lidt som at gå på en udstilling (det er Jan, der skriver her!). Desuden bliver man noget træt af stanken af hash alle vegne. Hash er jo som bekendt lovligt i Holland og der ryges ikke kun i de etablerede Koffieshops! Man får let en forestilling om at alle hollændere går rundt og er lidt småskæve hele tiden. Selvfølgelig uretfærdigt, men husene bærer også præg af misbruget – helt lige er de i hvert tilfælde ikke

Vi ville gerne have været inde og se Anne Franks Hus, men dér havde vi ikke gjort vores hjemmearbejde, for der skal købes billetter på nettet 2 måneder FØR besøget. Til gengæld besøgte vi det ikoniske Rijksmuseum, men vi må nok indrømme, at det ikke lige er her vores største interesse ligger, så det blev et ret hurtigt besøg.

Men vi fik da set Rembrandts berømte store maleri ‘Nattevagten’

Det blev også til en vindues-kigge-tur i Red Light District fredag aften, men det får I altså ingen billeder af…..

Der er stort set ingen biler i gaderne foruden lidt taxier, så Amsterdam er et levende bevis på, at byer kan eksistere uden biler. Måske er de også hjulpet af de mange kanaler, der transporterer noget af godset ind. Nedenstående billede er blot et tilfældigt billede taget i forbifarten tæt på Centralstationen. Der er også et cykel-parkerings-hus. Uden tagoverdækning, men med 4 etager.

.

Vi har ikke brugt cyklerne her i byen, men burde nok have gjort det i går. De 2,5 dage her har givet 10+20+26 tusinde skridt.

Alt plads i Holland er brugt intensivt. Det betyder også at store parker er få, men de findes dog. Her er vi i Westerpark.

Lidt kunst er der mange steder – og der er også gjort plads til dyrene i den forbindelse.

Det lokale eksperimentarium NEMO med den irrede kobberbeklædning er en flot bygning i sig selv.

I så tæt et byrum, er der også behov for autonome oaser. Vi kom forbi denne (Dijkpark)på vores vandring, hvor vi kunne få en forfriskning sammen med de andre unge…

Både er der alle vegne. En excentriker med åbenbart mindst 4 motorbåde har lagt til for en overnatning

Natten mellem lørdag og søndag var tidspunktet, hvor vi ville sejle ud af Amsterdam. På et tidspunkt omkring 01:50 kan man få åbnet den kritiske jernbanebro, der forbinder Amsterdam med den øvrige verden rent togmæssigt. Det giver mulighed for at sejle gennem Amsterdam i løbet af natten, da endnu en jernbanebro nogle kilometer sydpå skal forceres inden myldretiden starter igen. Man skal være parat inden midnat. Vi lå parat, kaldte op på radioen, og fik så den nedslående meddelelse, at den sydlige jernbanebro havde problemer. Derfor kan vi først komme igennem i morgen 🙁 ÆV, ÆV. Men det blev til flotte aften/nattebilleder af Amsterdam og heldigvis var der ingen der havde snuppet vores plads i Sixhaven under vores lille eventyr.

Søndag morgen afmønstrede Sissel og Torben efter en hyggelig uge i Holland.