Natsejlads ud af Amsterdam

18-19/6/2017 Amsterdam -> Gouda

Fra morgenstunden den 18/6 tog Sissel og Torben af sted. Hjem til DK og arbejde. Vi om bord tog en slapperdag, fik vasket lidt og sovet lidt, da vi jo igen skulle forsøge at komme ud af Amsterdam gennem byen om natten. Kontrolopringning for at sikre de ikke har problemer med broerne – nej i aften skulle det kunne lade sig gøre, men i morgen er der igen lukket på den famøse bro, der spændte ben for os i aftes.

Kl 22 lagde gik vi af sted til havnen, hvor turen sydpå starter. Farvel til Sixhaven.

Denne gang kom vi ind i venteområdet sammen med 3 andre både. De samler bådene og vurderer ud fra antallet, hvornår det kan passe med togtiderne at åbne broen. Det er meget korte åbninger og mange både vanskeliggør processen med at få alle igennem indenfor den korte tid. Vi fik besked på, at ca. 0:25 skulle vi igennem, og at vi skulle ignorere alle signaler og blot sejle igennem så snart klappen var åbnet tilstrækkeligt til at masten kunne komme igennem.

Og det skete! Vi var i gang og sejlede nu gennem en Amsterdam by night i shorts og helt stille vejr. Rigtig, rigtig fin oplevelse. Mange broer inden vi kom til kritisk punkt nummer 2 kl. ca. 02:00, hvor vi skulle passere en sluse og endnu en jernbanebro ud til Nieuwe Meer, der dog ikke er helt så kritisk som den første bortset fra det var denne, der forhindrede gårsdagens forsøg pga. defekt. Vi var heldige, broen virkede, bro/slusevagten var vågen og vi kom hurtigt igennem.

Igennem et par småsøer med store og flotte husbåde, og så vente til 05:00 inden næste bro kunne forceres. Lidt søvn indtil 04:30 og så på den igen.

Videre til næste bro. Ankomst kl. 05:40. BROEN VAR DEFEKT!?#!!! Den kunne ikke åbne – prognose ukendt… Ved 8-tiden kom først 1 tekniker, senere 2 mere. Man kan blive helt træt af al den venten

Endelig kl. ca. 12:00 kom vi – uden nogen form for varsel – af sted under en aftestning af reparationen. Vi havde teltet oppe for at give lidt skygge, men når en bro åbner, smutter man igennem uanset hvad! Så skipper måtte op på tæerne for at kigge over teltet .

Lidt stemningsbilleder fra turen sydover

Kanalsejlads er seriøs transport. Store både kan få brug for at vende om, og så har man selvfølgelig en vendeplads.

Flere broer, så gik det galt igen. En eftersøgning af en druknet person forhindrede gennemsejling. Efter en time fik vi dog tilladelse til at passere for nedsat fart. I øvrigt en lun dag. Trods vejrstationens prognose så vi stort set ikke en sky. Lige så varmt som vores Middelhavstur, dog med den forskel at vandet i kanalerne ikke indbyder til en dukkert!!

Frem til Gouda, hvor vi skal igennem sidste bro inden havnen i Gouda. Estimeret åbning 20:29, men kl. 17:30 kom et stort fragtskib med øl (Heineken), OG DET ER JO VIGTIGT! Så åbner broen utidigt, og vi smuttede med. Kl. 18 i havn efter ca. 30 broer og 3 sluser i 30 graders varme og stort set vindstille. Pyha, men det var en oplevelse med natteturen gennem Amsterdam.