Marked og fredsmuren

23/07/2017 Belfast, det lokale marked og fredsmur(en)

I weekenden er der åbent i det lokale indendørs mad- og håndværks-marked, Sct. George Market.

Vi havde fra lokal side hørt meget godt om dette marked og dets madkvalitet. De bør nok besøge torvehallerne i København… Der var til gengæld en del lokalt håndværk af meget forskellig art og ligeledes forskellig kvalitet.

På vej derfra kom vi forbi den lokale bank

… var der ikke noget med et irsk eventyr, der har kostet Danske Bank aktionærerne en hulens bunke penge? I øvrigt kan det afsløres at Danske Bank har egne pund-pengesedler med Danske Bank trykt på.

Da Mette er fisk af stjernetegn, kunne hun ikke stå for denne – Bigfish 1999 og Little Fish 1962. Hvor mange sild er der på billedet????

Så var det frem med foldecyklerne. Det skal siges at cykler er ikke noget irerne gør alverden ud af, så lidt malede striber hist og pist gør det ud for cykelstier, hvor de overhovedet findes. Og de benyttes konsekvent som parkeringspladser! Men der er lidt for lang at gå ud til fredsmuren. Den lokale spurgte – hvilken af dem, så der er åbenbart brug for flere.

For at kunne kontrollere freden, er hele boligområder delt på denne måde:

Vi er her på loyalisternes side – altså dem med flag alle vegne.

Når man kigger ned af de gamle sidegader, er dette oplevelsen:

Ingenmandsland. Man fornemmer tydeligt, at ufreden stadig ulmer.

Men man kan køre et par kilometer, og så kan man dreje omkring hegnet. Her kommer man så ind i republikanerområde – altså dem der vil have et selvstændigt Irland, det gamle IRA osv. I krydset, hvor adskillelsen ophører, sad der 4 kameraer på alle trafiklys og lygtepæle. Vi nåede ikke at tælle alle i forbifarten, men langt mere end 20 kameraer.

Her ovre ses muren med hegnet så fra den anden side mellem 2 rækkehuse.

I gården tilhørende rækkehusene er der opført en lidt mere klædelig mur, men se udstyret på toppen af den

Kedeligt, men godt, hvis det begrænser volden. Der er mulighed for at åbne sprækker i muren i de lyse timer, men ved mørkets frembrud bliver der lukket. Det er ikke en komplet adskillelse, men en hjælp til politiet, så de kan holde gemytterne i ro med færre ressourcer.

Og aften – den sidste pint i Irland. Nu går turen mod Scotland.