Rum

04/08/2018 Rum

Op lidt sent efter den urolige nat. Alt var hvor det skulle være både i båden og udenfor. Hen på morgenen havde vinden aftaget en smule, og det gav endelig nogle timers dyb søvn. Nu kunne vi gå mod Sound of Mull eller tage endnu en ø. Naboøen Rum, er meget større og skulle også være et besøg værd. Her er der kun en vig at ligge for anker i, men vindretningen var god og her skulle den heller ikke være noget særligt….

Ind i vigen – ikke en båd i sigte, så det var bare at snuppe den plads vi mente var den bedste. I gummibåden (midt i en byge) og ind til land. Her mødte vi et lille samfund på 23 voksne og 8 børn. De har desuden en del besøgende, der er naturinteresserede. Færgen fra Mallaig kommer 2 gange om dagen. Forholdene er primitive. De har et forsamlingshus

– hvor man kan købe en kop kaffe, lægge et puslespil eller købe en brugt bog og i øvrigt hænge ud med alle de andre… Man kan også få internet og låne en computer. Dette lokale har i sin tid være brugt som kirke, og derfor har det en prædikestol. I denne har man monteret 2 bilsæder og vupti, så har man en internetcafé!!! 🙂

Øen har også et gammelt slot, Kinloch Castle, hvor der er daglige rundvisninger. Vi kom for sent!

Der er en stor hjortebestand af ‘red deers’ og de er næsten tamme. Rige mænd kommer over for at ‘jage’ ind imellem. En forhammer vil kunne nedlægge disse hjorte

De naturinteresserede kan indlogere sig på forskellig vis

Og vejvisning sker passende med gummistøvler. Der er ingen grund til at lade som om øen har et tørt klima.

Tilbage til båden og nedsvælge oplevelserne…