Oban

5-6/8/2017 Loch Alaine->Oban

Denne morgen skulle vi en smut op i den lokale ‘by’ for at se hvordan man bor her. Meget stille! Søndag og lille flok huse.

Det er ikke specielt vigtigt med en stor båd for sejle i disse farvande. Nabobåden bebos af 2 franskmænd, der dog har trailet båden til Scotland. 5,5 meter er længden mod vores 12,45

I dag skal vi til Oban, hvor Thilde og Søren ankommer med tog. Vi kom efter middag inden vi kontrollerede tidevandet. ÆV – det skulle vi have gjort før. De næste 6 timer er med modstrøm. Vi gik alligevel på vandet – kun 12 mil…

Men hvilke mil. Der stod 10 m/s lige imod, 3,5 knob modstrøm på toppen og rigtig stikkende regn lige ind i øjnene. Uhyggelig dårlig sigt i trafikeret farvand, hvilket betød man var nød til at holde konstant udkig. Crazy water i det smalleste stræde. Men til Oban kom vi. I Oban ligger marinaen på en ø overfor byen. Der er etableret fast færgefart, men alligevel lidt besværligt når Thilde og Søren skal hentes. Vi har hørt rygter om at en ny havn midt i byen er under opførelse – det måtte lige checkes ud! Og ganske rigtig. Nyanlagte broer, havnemester i skurvogn, elforsyning via kæmpe generator. Men med adgang direkte til centrum. Den snuppede vi!

Her har de også flotte regnbuer

Og temperaturerne er begrænsede, så selv lygtepælene må have tøj på

Mandag kiggede vi byen lidt ud. Det er en relativt stor by i lokale sammenhænge – ca. 7000 indbyggere. Besøg på den lokale musikarena, hvor der er udsigt over byen og omgivelserne.

Aftenhygge med strik og et spil ‘Geni’